Eklerai, arba dar kitaip Profiteroliai - tai plikyti pyragaičiai, kurie nuo XIX a. pradžios buvo tiekiami išskirtinai Prancūzijos karaliaus stalui. Manoma, kad eklerą pirmą kartą pateikė Marie - Antoine Careme, kuris buvo garsus konditeris ir gamino gardumynus Prancūzijos valdovams.
Pirmas eklero receptas buvo atspausdintas Boston Cooking School Cook Book knygoje ponios. D. A. Lincoln užsakymu ir paskelbtas 1884 m. Nuo to laiko eklero receptas yra beveik nepakitęs, išliko visi pagrindiniai gamybos ypatumai.
Birželio 22 yra švenčiama kaip eklerų diena. Šios šventės kilmė nėra žinoma šiuo metu.
Gustum įmonės "Dangiškųjų eklerų" traškus eklero apvalkalas ir viduje esančios grietinėlės įdaras sudaro neapsakomą skonio visumą, kuris išlieka visą laiką kol mėgaujatės šiuo produktu. Gustum įmonės technologai ilgai bandė ir ieškojo grietinėlės įdaro recepto, kol padarė jį tokį, kad eklero apvalkalas išliktų traškus ir įdaras neįsigertų į eklerą, nepadarytų jo minkšto ar kad ekleras nesubliukštų. Tuo pačiu, pats ekleras saugo grietinėlę, kad ji neišdžiūtų.